Home » Main » 10 Santorinin viinitilaa: Santorinin viinitila: Miten valita, missä Santorinin viinitilalla kannattaa vierailla (2021)

10 Santorinin viinitilaa: Santorinin viinitila: Miten valita, missä Santorinin viinitilalla kannattaa vierailla (2021)

Mietitkö, millä Santorinin viinitilalla kannattaa vierailla? Tämä on sinun oppaasi Santorinin parhaisiin viinitiloihin! Santorini on kuuluisa kalderanäkymistä, valkoiseksi kalkituista taloista, sinisistä kupoleista ja häämatkoista. Mutta tiesitkö, että Santorini on myös Kreikan viinikohteiden ykkönen? Santorinilla on yli 20 viinitilaa! Santorini on tunnettu Assyrtiko-rypäleestä, jonka viiniä on verrattu maailman kalleimpiin viineihin. Tuliperäinen maaperä ja viinirypäleiden ainutlaatuiset viljelytavat tekevät viininmaisteluista Santorinilla ehdottoman välttämättömiä. Kun vierailet Santorinilla, muista piipahtaa ainakin muutamalla viinitilalla. Tutustu ennen matkaa tähän listaan, jossa on lueteltu, mitä pitää tehdä ja mitä ei saa tehdä. Alta löydät:

 • Santorinin viinitilat, joissa on parasta viiniä.
 • Santorinin viinitilat, joista on upeimmat näkymät.
 • Parhaat ruokaelämykset Santorinin viinitiloilla
 • Hauskat ja aidot viinielämykset Santorinilla
Kuva Venetsanosin viinitilan kohteliaisuudesta.

Viinitilat, joilla on Santorinin parhaat viinit

Jos olet viinin ystävä, näillä Santorinin viinitiloilla kannattaa vierailla. Rakastan niitä kaikkia, enkä voinut valita vain yhtä Santorinin viinitilaa pelkästään viinien perusteella. Minun koskaan nöyrän mielipiteeni mukaan nämä ovat Santorinin viinitilat, jotka valmistavat parasta viiniä.

Kuva kohteliaisuudesta: Vassaltis Vineyards.

Vassaltis Vineyards Vourvoulosissa, Santorinilla.

Vassaltis Vineyards on uusin Santorinin viinitila, jolla on uskomattomia viinejä. Se on moderni ja tyylikäs viinitila, joka kuitenkin sopii viinitarhojen maisemaan. Perhe on ollut viininviljelijöitä saarella sukupolvien ajan, mutta myynyt rypäleensä muille viinitiloille. Vuonna 2010 Yannis Valambous, joka peri viinitarhat isältään, päätti aloittaa työt ja rakentaa viinitilan omien viiniensä tuottamista varten. Tavoite oli yksinkertainen: tehdä hyvää viiniä.

Viinielämyksiä Vassaltis Vineyardsilla

Vassaltis-viinitila tarjoaa 4 erilaista viininmaisteluvaihtoehtoa.

 • Line-Up: Maista heidän uusia julkaisujaan pienten suupalojen ohella
 • Kierros ja viini: Kierros viinitarhoilla ja viinikellarissa sekä viininmaistelu.
 • Signature Tasting: Maista heidän parhaita reserviviinejään, yhden viinitarhan viinejä ja ruokapareja.
 • Menu Degustation: 5 ruokalajin maistelumenu, johon kuuluu viinipari.

Voit viettää Vassaltis Winery -vierailulla niin paljon aikaa kuin haluat. Maistiaisen tai kierroksen jälkeen voit valita lasillisen mitä tahansa heidän viineistään ja tilata ruokaa a la carte -listalta.

Mitä viinejä kannattaa maistaa Vassaltis Vineyardsilla

Vassaltis Winery -viinitilalla on monipuolinen valikoima maisteltavia viinejä. Tässä ovat minun suosikkini.

 • Pet Nat: Savvatianon kuohuviini, joka on valmistettu esi-isien menetelmällä.
 • Nassitis: Assyrtikon, Athirin ja Aidanin sekoitus edullisesti.
 • Gramina: yhden viinitarhan Assyrtiko, jossa on hieman tynnyrikypsytystä.
 • Mavrotragano: rohkea punaviini alkuperäisestä Mavrotragano rypäleestä.
Kuva Hatzidakis Winery -tilan suosittelemana

Hatzidakisin viinitila Pyrgos Kalistiksessa.

Hatzidakis Winery on perheomisteinen viinitila Santorinin saaren eteläosassa. Vaikuttaa siltä, että tämä viinitila on onnistunut pysymään uskollisena itselleen ympäröivästä massaturismista huolimatta. Heidän tavoitteenaan on jatkaa hienon viinin valmistamista kuten aina ennenkin. Hatzidakisilta ei löydy huipputeknistä maisteluhuonetta. Löydät nöyrän perheen, joka vaalii luonnonmukaisia viinitarhojaan ja pysyy uskollisena juurilleen.

Viinielämyksiä Hatzidakis Winery -viinitilalla

Viinitilalle on jyrkkä mäki, mutta se on sen arvoinen. Hatzidakis Winery -viinitilan henkilökunta on erittäin lämminhenkistä ja vieraanvaraista. Voit nauttia opastetusta kierroksesta heidän tynnyriluolissaan ja oppia perheestä, rypäleiden kasvatuksesta ja heidän viinifilosofiastaan yhdellä heidän kierroksistaan. Sinun on varattava aika.

Hatzidakis Winery -viinitilalla maistettavat viinit

Vaikka et pääsisikään Hatzidakis Wineryyn, muista tilata heidän viinejään paikallisista ravintoloista.

 • Aidani: Aidani-rypäleestä valmistettu kuiva valkoviini. Tunnistat tämän pullon etiketissä olevasta lapsen piirroksesta.
 • Assyrtiko de Louros- Vanhan viiniköynnöksen Assyrtiko.
 • Nyxteri- valmistettu erittäin kypsistä Assyrtiko rypäleistä ja kypsytetty tynnyrissä.
 • Vin Santo- jälkiruokaviini, jota on kypsytetty 16 vuotta tynnyrissä.
Kuva Gavalas Winery -viinitilalta.

Gavalasin viinitila Megalochorissa, Santorinilla.

Rakastan Gavalas Winery -viinitilalla vierailussa eniten sitä, että sinusta tuntuu, että vierailet ystäväsi viinitilalla etkä jossain tunkkaisessa maisteluhuoneessa. Sinulla on mahdollisuus maistaa kaikkia heidän viinejään, myös erittäin harvinaisia rypäleitä: Katsano ja Voudomato. Viinitila on maalaismainen, ja saamasi vieraanvaraisuus vastaa tätä vanhanaikaista tyyliä. On hyvin todennäköistä, että tapaat jonkun perheenjäsenistä. Vaikka heillä ei ole Wi-Fi-yhteyttä, heillä on online-varaamisjärjestelmä.

Maistettavat viinit Gavalasin viinitilalla

 • Assyrtiko sinisessä pullossa: 100 % Assyrtiko vanhoista viiniköynnöksistä.
 • Katsano: Todella ainutlaatuinen rypäle.
 • Voudomato: Ruusuviini. Toinen erittäin harvinainen rypäle.
 • Mavrotragano: Rohkea punaviini. Valitse tämä, jos haluat kypsyttää viiniä, jonka voit avata yli 10 vuoden kuluttua.
Kuvat ovat peräisin Estate Argyrosilta.

Estate Argyros Episkopi Goniasissa, Santorinilla.

Argyrosin viinitila on yksi Santorinin vanhimmista viinitiloista. Argyrosin perhe on valmistanut saarella viiniä yli sadan vuoden ajan. Heidän viinitilansa sijaitsee hiljattain uudistetun tilan viinitarhojen keskellä. Kun katselet ympärillesi, saatat hämmentyä siitä, missä viinitarhat ovat; näet vain pieniä pyöreitä pensaita. Tämä johtuu siitä, että Santorini kasvattaa viinirypäleitä maassa! Tuulet ovat äärimmäisiä, ja viinirypäleet ovat suojassa koulouriksi kutsutussa viinikorissa. Tutustu tarkemmin viiniköynnöksiin, kun vierailet Estate Argyrosissa; se on kiehtovaa.

Viinikierroksen vaihtoehdot Estate Argyrosissa Santorinilla

Estate Argyros tarjoaa 2 erilaista tapaa maistella viinejään. Heidän ensimmäinen viininmaistiaispakettinsa sisältää kierroksen tiloihin ja viinitarhoihin sekä maistiaiset neljästä heidän viineistään. Se maksaa 15 € ja kestää 45 minuuttia. Suosittelen Estate Argyrosin ruoka- ja viinipari-kokemusta . Tähän viinikierrosvaihtoehtoon sisältyy 7 viinin maistelu sekä ehdotuksia ruoan ja viinin yhdistämiseksi. Viinit tarjoillaan leikkelelautasen kanssa. Retken hinta on 40 € ja kesto puolitoista tuntia. Voit varata kierroksen heidän verkkosivuiltaan.

Mitä viinejä kannattaa kokeilla Estate Argyrosissa?

Kun vierailet Argyrosin viinitilalla, sinun on ehdottomasti maistettava heidän Vin Santotaan. Vin Santo valmistetaan ikivanhalla menetelmällä jälkiruokaviinien valmistuksessa. Rypäleet kuivataan Santorinin kuumassa auringossa, kunnes ne ovat melkein rusinoita, jotta sokerit saadaan tiivistettyä. Tuloksena on luonnollisen makea ja herkullinen viini, jota rypäleiden happamuus tasapainottaa täydellisesti. Toinen asia, josta pidän Argyrosin viineissä, on se, että niiden lähtötason viinit ovat erittäin edullisia. Tietenkin heidän tilaviininsä saavat sinut innostumaan.

Kuva Santo Winesin kohteliaisuudesta.

Valitse Santorinin viinitila, josta on paras näköala

Tämä voi olla epäkohteliasta sanoa, mutta hyvä nyrkkisääntö viininmaistelua Santorinilla tehdessäsi on: Mitä parempi näköala, sitä huonompi viini. Jep, sanoin sen. Joillakin teistä saattaa kuitenkin olla Santorinilla vain päivä tai kaksi ja haluatte nähdä mahdollisimman paljon kalderasta. Tarkoitan, miten muuten saatte ystävänne kateellisiksi Instagram-kuvillanne? Älkää käsittäkö minua väärin, jotkut viinit ovat erittäin hyviä, mutta älkää erehtykö, maksatte näköalasta. Kuten voit kuvitella, nämä viinitilat ovat ERITTÄIN kiireisiä ja aina täynnä turisteja, erityisesti auringonlaskun aikaan. Teitä on varoitettu.

the santorini winery with the best views
Kuva Venetsanosin viinitilan kohteliaisuudesta.

Venetsanos Winery

Jos aiot valita viinitilan, josta on kalderanäkymät, valitse Venetsanos Winery. Viinit ovat parempia, eikä se ole yhtä kiireinen kuin Santo Wines. Totuus on, että näkymät ovat upeat. Heidän terassinsa on upea, mutta jälleen kerran maksat näköalasta. Pidä mielessä, että se on edelleen melko täynnä varsinkin auringonlaskun aikaan. Muista tehdä varaus mahdollisimman hyvissä ajoin etukäteen tai mene oppaan kanssa .

Viinikierrokset Venetsanosin viinitilalla

Jos toivot vierailevasi Venetsanos Winery -viinitilalla, suosittelen tekemään varauksen hyvissä ajoin ennen matkaa. Pöydät ovat usein täyteen varattuja. He tarjoavat 30 minuutin kierroksen tunnin välein kello 13-17 välillä. Kierros maksaa 6€, viininmaistelu 15€ ja mahdolliset välipalat 8€-25€ per annos. Tämä summa kasvaa nopeasti, mutta hei, olet lomalla. Jos lomailet parantaaksesi särkynyttä sydäntäsi, varaudu siihen, että terassilla tehdään kosinta 15 minuutin välein.

santorini winery with a view
Kuva Santo Winery -viinitilan tarjoamana.

Santo Winery

Tämän takiahan tulit Santorinille? Näkymä on upea. Santo on saaren osuuskunnan viinitila. Jos olen rehellinen, viinit ovat parantuneet vuosien varrella, mutta muista maistaa myös perheviinitilojen viinejä, jotta ymmärrät saarelta tulevien laatuviinien laajuuden. Viinitila sijaitsee useilla tasoilla, joista jokaisesta on henkeäsalpaavat näkymät. Jos haluat välttää väkijoukkoja, on luultavasti parasta lähteä kiertoajeluyrityksen kanssa.

Viinikierroksen kokemuksia Santo Winery -viinitilalla

Viinitila on tehnyt erittäin hienoa työtä vieraidensa majoittamiseksi. Siellä on lyhyt video, jossa kerrotaan hieman viininvalmistuksen historiasta saarella. Heidän verkkosivujaan on suhteellisen helppo käyttää varausten tekemiseen. Muista varata hyvissä ajoin etukäteen. He tarjoavat useita erilaisia maistelupaketteja, joissa on myös mielenkiintoisia ruokavaihtoehtoja.

Paras Santorinin viinitila ruokaa varten

Jos olet yhtään kuten minä, matkustat viinin ja ruoan vuoksi. Näillä viinitiloilla on molempien maailmojen parhaat puolet. Paikallisia raaka-aineita, tähtikokkeja; nämä ovat parhaat Santorinin viinitilat herkuttelijoille.

santorini winery for food
Kuva Domaine Sigalasin suosiollisella kohtelulla.

Domaine Sigalas lähellä Oiaa

Domaine Sigalas sijaitsee hieman Oian ulkopuolella Baxedes-nimisessä kylässä. Näkymä merelle on kaukainen, mutta sinulla on kiire tuijottaa lautastasi! Viinit ovat erinomaisia, ja viininmaistajaiset ovat runsaita. Voit luoda oman maistelulennon ja tilata ruokaa myös a la carte. Saatat huomata, että tarjolla on viinejä myös Santorinin ulkopuolelta. Tämä johtuu hiljattain tapahtuneesta fuusioitumisesta Kir-Yiannin viinitilan kanssa.

Viini & ruokaelämys Sigalasin viinitilalla

Sigalas Winery tarjoaa kolme erilaista viinielämyspakettia.

 • Viini & viinitarha: Kierros viinitarhoilla sekä 8 eri viinin maistelu. Kesto on hieman yli tunti ja hinta 50 €.
 • Viini ja viinitarha sekä lounas: Sama kuin edellä, lisäksi pieniä paikallisia välipaloja. Kesto on 2 tuntia ja hinta 70 €.
 • 6 ruokalajin maistelumenu: Tämä kannattaa varata. 6 ruokalajin maistelumenu on elämys. Kuusi erilaista ruokalajia yhdistettynä viineihin ja huolellisesti valmistettuna ja esiteltynä. Kesto on 3 tuntia ja hinta 150 €.
santorini winery for foodiees
Kuvan tarjoaa Avantis Winery

Avantis Winery lähellä Firaa

Avantis Winery on Santorinin uusi tulokas, vaikka Avantis on tehnyt viiniä Eviran saarella jo vuosia. Heillä on muutamia erilaisia viininmaistelupaketteja, joista voit valita. Suosittelen kuitenkin osallistumaan ruoanlaittokurssille tai nauttimaan heidän viinin ja ruoan yhdistämisvalikoimastaan. He ovat palkanneet keittiömestari Yiannis Baxevaniksen luomaan upean gastronimisen kokemuksen vierailleen. Heidän tarjoamansa laatuun nähden heidän hintansa on erittäin kohtuullinen.

Ai niin, mainitsinko, että siellä on myös kylpylä?

Viinikokemuksia Avantis Winery -viinitilalla

 • Santorini Experience: 5 viiniä Santorinilta.
 • Avantis Experience: Viinit Avantiksen viinitiloilta Evialla ja Santorinilla.
 • Juusto ja viini: Viininmaistajaiset ja valikoima paikallisia juustoja.
 • Meze & Wine: Valikoima mezejä viininmaistelun yhteydessä.
 • Ruoanlaittokurssi: Opi kokin kanssa valmistamaan 3 kuuluisaa Santorinin ruokaa. Sisältää pullon viiniä.
 • Wine & Dine: Lounas a la carte viinin kera.

Santorinin ainutlaatuiset viinitilat

Jos haluat todellisen oppimiskokemuksen tai nähdä, miten paikalliset todella elävät, nämä ovat parhaita Santorinin viinitiloja sinulle.

Viinimuseo Koutsoyannopoulosissa. Kuva Koutsoyannopoulosin viinitilan kohteliaisuudesta.

Koutsoyannopoulosin viinitila Vothonasissa.

Koutsoyannopoulosin viinitilan viinimuseo on 300 metriä pitkä ja 8 metriä maan alla. Eräs ystäväni kuvaili sitä puoliksi Madam Tussaudsin ja puoliksi Chuck E Cheesen museoksi. Ja kyllä, se on hieman juustoinen, mutta saat täydellisen käsityksen saaren viininvalmistuksesta. Audio-opastettu kierros selittää kaiken historiasta viininviljelyyn ja viininvalmistukseen . Se on loistava paikka viininmaistajaisiin, jos sinulla on lapsia mukana. Se on myös mukava hengähdystauko kuumuudesta. Museolipun hintaan sisältyy neljän viinin maistelu. Voit myös päivittää maistiaiset heidän reserviviineihinsä.

santorini winery plus art gallery
Kuva Art Spacen tarjoamana.

Art Space, Exo Gonia, Santorini

Art Space on taidegalleria, viinimuseo ja viinitila samassa. Vanhasta viiniluolasta muunnetussa tilassa voit maistella viiniä samalla kun ihailet kauniita taideteoksia. Henkilökunta tekee poikkeuksellista työtä selittäessään viinitilan historiaa ja selittäessään viinejä maistelun aikana.

Varaa viinikierros Santorinilla

Itse viinikierroksen järjestäjänä suosittelen lämpimästi viinikierrosyrityksen palkkaamista, kun vierailet Santorinin viinitiloilla. Tiet ovat kapeita ja ruuhkaisia. Lisäksi juot viiniä. Parasta jättää ajaminen ja navigointi ammattilaiselle. Toinen etu on erityishuomion saaminen joillakin Santorinin vilkkaimmilla viinitiloilla. Santorinilla on useita viinikierrosyrityksiä. Nämä ovat kolme parasta (aakkosjärjestyksessä).

Santorinin viinitarinat

Santorini Wine Tours

Santorini Wine Trails

Kerro kokemuksistasi jollakin Santorinin viinitilalla, jossa olet käynyt. Onko muita viinitiloja, joiden mielestäsi pitäisi olla listalla? Jätä minulle kommentti ja kerro minulle.

Oliko tästä hyötyä? Jaa se ystäviesi kanssa ja tallenna se myöhempää käyttöä varten.

 • Facebook
 • Twitter