Home » Main » Albariño Food Pairing: 25 houkuttelevaa paria

Albariño Food Pairing: 25 houkuttelevaa paria

Albariño on herkullinen kuiva espanjalainen valkoviini, joka sopii erinomaisesti monenlaisten ruokien kanssa. Se on yksi happamimmista saatavilla olevista valkoviineistä, mikä on avainasemassa onnistuneessa Albariño-ruokayhdistelmässä. Albariñoa (portugaliksi Alvarinho) tavataan pääasiassa Espanjassa ja Portugalissa Atlantin valtameren rannikolla. Tämän merellisen vaikutuksen ansiosta se sopii erinomaisesti kalan ja äyriäisten kanssa. Siipikarjanlihan ja merenelävien kaltaisten turvallisten vaihtoehtojen lisäksi olen löytänyt joitakin Albariñon ruokapariutumisen yllätyksiä.

Albariño food pairing
Albariño sopii erinomaisesti juuri pyydetyn ja täydelliseksi paistetun kalan kanssa.

Albariñon ruokaparilistaus

Albariñon kanssa sopivien ruokien löytäminen on helppoa; kevyet ruoat, jotka ovat suolaisia tai hapokkaita, ovat hyvä paikka aloittaa. Koska Albariñoa viljellään Espanjan ja Portugalin rannikoilla, merenelävät hallitsevat tätä listaa; jos se kasvaa yhdessä, se sopii yhteen. Tässä on muutamia Albariño-ruokapareja, mutta lue lisää ja tee omat ruokaparisi.

Albariñon kanssa sopivat kala- ja äyriäisruoat.

 • Grillattu kala
 • Tapakset merenelävistä
 • Kaviaari
 • Haudutetut kampasimpukat
 • Pasta simpukkakastikkeella
 • Pekoniin käärityt kampasimpukat
 • Ceviche
 • Savulohi
 • Kalatacot
 • Sushit ja tempurarullat
 • Rapujalkoja
 • Raakoja ostereita
 • Grillattu ruijanpallas

Albariñon kanssa sopivat kasvisruoat

Albariñon kanssa sopivat liharuoat

Albariño ja kampasimpukat ovat uskomattomia. Albariño ja pesto ovat uskomattomia. Yhdessä *kokin suudelma*.

Albariñon ominaisuudet, jotka on otettava huomioon ruoan parittelussa.

Jotta voit tehdä oman Albariño-ruokaparisi, perehdytään viinin ominaisuuksiin ja siihen, mitkä ruoat täydentävät näitä makuja. Albariño on kevyt tai keskitäyteläinen, joten se sopii parhaiten sen kanssa painoltaan samankaltaisten ruokien kanssa. Siksi Albariño sopii parhaiten kevyempien ja herkempien ruokien, kuten vihannesten, siipikarjan ja merenelävien kanssa. Jos sinulla on tammikypsytetty Albariño-pullo, voit lisätä panosta täyteläisempiin ja painavampiin ruokiin, kuten hummeriin ja ruijanpallakseen.

Albariño on hyvin hapokas. Hapokkuus leikkaa rasvaa ja öljyä, joten Albariño sopii erinomaisesti rasvaisen kalan, kuten lohen, tai rasvaisen lihan, kuten porsaan vatsan, kanssa. Albariñon happamuus sopii hyvin myös sitruunapohjaisten ruokien kanssa tai minkä tahansa sellaisen kanssa, johon puristetaan sitruunaa. Se on hyvin kuiva valkoviini, mutta siinä on paljon hedelmäisiä piirteitä, kuten sitrushedelmiä ja trooppisia hedelmiä.

Albariñon Pergola-viiniköynnökset.

Mistä Albariño on peräisin?

Albariño on yksi Espanjan ja Portugalin tärkeimmistä valkoviinirypäleistä. Espanjalaista Albariñoa viljellään Espanjan luoteisosassa Galiciassa. Albariñon nimetty viinialue on Rías Baixas. Rías Baixasissa on 5 osa-aluetta. Val do Salnesia pidetään Albariñon syntypaikkana. Viinirypäleet kasvavat Atlantin valtameren sivujokien varrella, mikä antaa viineille suolaisen luonteen. Heti Miño-joen (portugaliksi Minho) toisella puolella sijaitsevat Portugalin Albariño-viinialueet, joita kutsutaan Alvarinhoksi. Alvarinho on Vinho Verde -viinisekoitusten perusta. Vinho Verde -viinit ovat yleensä kevyempiä ja alkoholipitoisuudeltaan alhaisempia kuin joen pohjoispuolella olevat viinit.

Albariñoa kasvatetaan korkealla pergoloissa, jotta rypäleet pysyvät viileinä ja kuivina homeen ja mädäntymisen estämiseksi. Jotkut viiniköynnökset ovat jopa seitsemän metrin korkeudella maasta. Lue lisää espanjalaisista valkoviinistä täältä.

Rias Baixasin kartta osoitteesta www.riasbaixaswines.com.

Miltä Albariño maistuu?

Albariño maistuu sitrushedelmiltä, kuten sitruunalta, limetiltä ja greippiltä. Siinä on myös hieno trooppinen passionhedelmän ja guavan vivahde. Albariño on runsashappoinen, kevyt tai keskitäyteläinen, ja siinä voi olla runsaasti alkoholia. Joissakin Albariñoissa voi havaita suolaisen maun, minkä vuoksi se sopii niin hyvin merenelävien kanssa.

Albariñon tarjoiluehdotukset

Albariño tulisi tarjoilla noin 44F/7C:ssa eli melko pirun kylmässä. Sitä ei tarvitse dekantoida, ja se tulisi tarjoilla yleisessä valkoviinilasissa. Nämä viinilasit ovat henkilökohtainen suosikkini tämänkaltaisille viineille. Albariñoa ei ole tarkoitettu vanhentamaan, joten se on juotava 2-3 vuoden kuluessa vuosikertaansa.

Suosikkini Albariño-viinit, joita voit ostaa verkosta

Vivino 15 % alennuskoodi: 2021NEW15 (1. kerta ostaja)

Ansaitsen pienen provision, jos klikkaat kuvia ja ostat viiniä. Tästä ei aiheudu sinulle lisäkustannuksia.

Usein kysytyt kysymykset Albariñon ruokapareista

Onko Albariño kuiva vai makea?

Albariño on hyvin kuiva valkoviini. Siinä on myös korkea happopitoisuus, joka saattaa saada viinin näyttämään vielä kuivemmalta.

Mikä viini on kuin Albariño?

Albariñoa voi verrata muihin hapokkaisiin valkoviiniin, kuten furminttiin, assyrtikoon ja kuivaan Rieslingiin.

Sopiiko Albariño lohen kanssa?

Albariñon ja lohen yhdistäminen olisi loistava valinta etenkin, jos lohi valmistetaan sitruunakastikkeen kanssa. Albariñon korkea happamuus täydentää rasvaista kalaa.

Jäähdytätkö Albariñoa?

Kyllä, Albariño kannattaa jäähdyttää. Albariño tarjoillaan parhaiten kylmänä noin 44/7 asteessa. Pidä Albariño jäissä, jos nautit sitä kuumalla säällä. Albariñon alkoholipitoisuus korostuu liikaa, jos se tarjoillaan liian lämpimänä.

Onko Albariño hyvä viini?

Albariño on erinomainen edullinen virkistävä valkoviini, joka sopii monenlaisten merenelävien ja kasvisruokien kanssa. Luoteis-Espanjassa tuotetaan erittäin laadukkaita Albariñoja. Tietenkin on myös halpoja versioita, jotka eivät edusta valkoviinirypäleitä parhaalla mahdollisella tavalla, mutta saat sen, mistä maksat.

Elokuun 1.-5. päivä on Albariño-viikko.

Espanjan toiseksi vanhin viinifestivaali on Albariño-viikko. Tuhannet ihmiset kerääntyvät Rías Baixasiin maistelemaan viiniä, syömään ruokaa ja kuuntelemaan elävää musiikkia.

Tutustu täydelliseen luetteloon viinilajipäivistä ja viinipyhistä.

Mikä on sinun suosikkiruokaparisi Tempranillon kanssa? Jätä se kommentteihin, jotta muilla lukijoilla on vielä enemmän valinnanvaraa, kun he päättävät, mitä ruokaa nauttia Tempranillon kanssa.

Oliko tästä hyötyä? Jaa se ystäviesi kanssa ja tallenna se myöhempää käyttöä varten.

 • Facebook
 • Twitter