Home » Main » Glögiviiniresepti

Glögiviiniresepti

Kutsuitpa sitä sitten glögiksi, vin chaudiksi, glühweiniksi, vino calienteksi tai glöggiksi, lämmin maustettu punaviini on juuri sitä, mitä nämä talvikuukaudet vaativat. Mausteiden lisääminen ja viinin makeuttaminen on ollut tapana jo vuosituhansien ajan, ja usein sillä on pyritty peittämään viinissä olevat pilaantuneet maut. Tätä ei tarvitse ajatella toisin. Jos löydät viinin, josta et vain nauttinut, tai jos jätit viinin auki liian pitkäksi aikaa, tee tämä glögiresepti sen sijaan, että kaadat sen lavuaariin.

Huuto ruokakuvaajille, koska mies, se ei ole helppoa.

Lempimuistoni glögistä, tai tässä tapauksessa vin chaudista, on se, kun siemailin sitä Pariisin joulumarkkinoilla. Muistatko, kun saimme mennä Pariisiin? Tämä glögiresepti on niin lähellä tuota muistoa kuin pystyin saamaan.

Kansainvälinen glögipäivä

Maaliskuun 3. päivä on kansainvälinen glögipäivä. Ei tiedetä, miksi tai kuka tämän juhlapäivän aloitti. Sen tiedän, että glögi on herkullista ja se voi saada sinut melko nopeasti humalaan. Itse asiassa paneuduin tähän reseptiin liian syvällisesti, ja olen jo nyt konjakista huuhtoutunut, joten älkää välittäkö mahdollisista kirjoitusvirheistä. Tässä on minun improvisoitu glögireseptini. Ainekset ovat luultavasti sellaisia, joita sinulla on käsilläsi. Olen onnekas, koska etupihallani on appelsiinipuita ja mieheni tekee punaviiniä ja on mehiläishoitaja. Hehkuviini on aika yleistä näillä seuduilla.

Useimmissa glögiresepteissä vaaditaan tähtianista, mutta en todellakaan pidä sen mausta, syynä on krapulan aiheuttama ouzo. Korvaan sen muskottipähkinällä ja rakastan sitä. Voit myös lisätä hieman tuoretta raastettua inkivääriä, jos se on sinun makuusi. Jos haluat vielä lisää viinicocktaileja, tutustu tähän top 10 -listaan helpoista viinicocktaileista.

Glögiviiniresepti

Herkullinen sekoitus punaviiniä, konjakkia, appelsiinia, kanelia, muskottipähkinää, neilikkaa ja hunajaa lämmittämään talvikuukausina.

Valmistusaika 5 mins

Kypsennysaika 3 mins

  • 1 pullo Punaviiniä Merlot, Zinfandel, Grenache tai mikä tahansa hedelmäinen punaviini.
  • 1 suuri Appelsiini Puolet leikattu neljään osaan, puolet leikattu viipaleiksi koristeeksi.
  • ½ kuppi Brandy
  • 5 kokonainen neilikka
  • 2 koko Kanelitankoja
  • 1 koko Muskottipähkinä
  • 2 rkl Hunaja
  • Kerää ainekset

  • Viipaloi appelsiini. Puolet kattilaan, puolet viipaloituna koristeeksi.

  • Lisää brandy, puolet appelsiinista ja mausteet kattilaan keskilämmöllä.

  • Lisää kaksi ruokalusikallista hunajaa, kun seos on lämmennyt. ÄLÄ ANNA SEN KIEHUA.

  • Kun hunaja on liuennut, lisää pullo punaviiniä.

  • Kuumenna, kunnes se höyrystyy. Älä anna sen kiehua.

  • Tarjoa appelsiiniviipaleen koristeena ja kanelitangon kanssa.

Mikä viini sopii parhaiten glögiin?

Edullinen hedelmäinen punaviini sopii parhaiten glögiin. Kokeile Merlot-, Zinfandel- tai Garnacha-viiniä glögiviiniksi.

Mikä on paras tapa tarjoilla glögi?

Tarjoile glögi mahdollisimman lämpimänä. Koristele se appelsiiniviipaleella ja kanelitangolla.

Kiehuuko alkoholi pois glögiviinistä?

Alkoholi voi kiehua pois glögistä, jos annat sen kiehua. On tärkeää ottaa se pois lämmönlähteeltä, kun se alkaa ensin höyrystyä. Yleensä konjakki väkevöittää glögiviiniä riittävästi, jotta glögiviinissä säilyy kunnollinen määrä ABV:tä.

Milloin on kansainvälinen glögipäivä?

Hehkuviinipäivää vietetään joka vuosi 3. maaliskuuta.

Kuinka kauan voit säilyttää glögiviiniä?

Glögiviini säilyy noin 3-5 päivää. Säilytä sitä jääkaapissa ja lämmitä se ennen tarjoilua.

Juhlitko sinä glögiviinipäivää?

Kerro kommenteissa, pidätkö glögiviinistä ja mitä muunnelmia teet glögiresepteistäsi.

Oliko tästä hyötyä? Jaa se ystäviesi kanssa ja tallenna se myöhempää käyttöä varten.

  • Facebook
  • Twitter