Home » Main » Mikä viini sopii kinkun kanssa? 10 harmonista paria

Mikä viini sopii kinkun kanssa? 10 harmonista paria

Tarjoiletko tänä pääsiäisenä kinkkua? Jää sitten tänne selvittämään, mikä viini sopii kinkun kanssa. Kinkku on yksi niistä hienoista ruoka-aineista, joita jostain syystä syömme vain juhlapyhinä. Kuten kalkkunaa, miksi syömme sitä vain kiitospäivänä? Kun pääsiäinen on nurkan takana, kinkku on todennäköisesti pöydässäsi. Kinkkua voi valmistaa monella eri tavalla: makeana hunajalla tai vaahterasiirapilla, hedelmillä, kuten ananaksilla, appelsiineilla tai persikoilla, tai mausteisena Cajun-mausteilla tai mausteisella sinapilla. Valmistustapa määrittää parhaan kinkkuviiniparin.

  • Kuinka yhdistää viini kinkun kanssa
  • Valkoviinit, jotka sopivat kinkun kanssa
  • Punaviinit, jotka sopivat kinkun kanssa
easter dinner with white wine

Puna- vai valkoviini kinkun kanssa?

Hyviä uutisia! Kinkun kanssa voi nauttia sekä puna- että valkoviiniä, jopa roseeviiniä! Vaikka sianliha on toinen valkoinen liha, kinkku voi helposti sopia myös punaviinin kanssa. Paras viini kinkun kanssa riippuu valmistuksesta ja kuorrutuksesta.

Mikä valkoviini sopii kinkun kanssa?

Valkoviini kinkun kanssa on turvallisin vaihtoehto. Kinkku on suolaista, ja siitä voidaan tehdä makeaa tai mausteista. Kaikki tämä sopii erinomaisesti ei-kuivan valkoviinin kanssa. Onko sattumaa, että parhaat viinit kinkun kanssa ovat perinteisesti saksalaisia lajikkeita? En usko. Lue lisää.

Riesling

Riesling on ehdottomasti paras viini kinkun kanssa. Voit lopettaa lukemisen nyt ja mennä ostamaan itsellesi herkullisen pullon kuivaa Rieslingiä. Rieslingillä on erittäin korkea happopitoisuus, joka täydentää erinomaisesti suolaisia ruokia, kuten kinkkua, se voi olla kuivaa, mikä sopii upeasti minkä tahansa hunajan kanssa, JA sen makuprofiili sopii täydellisesti persikan kanssa! Kun ostat Rieslingiä, muista, että kaikki se ei ole makeaa, vaikka tässä tapauksessa makeampi tyyli on *kokin suudelma*, sinun on tiedettävä, mitä etsiä. Tässä opas, jonka avulla voit määrittää viinin makeuden etiketin perusteella .

Gewürztraminer

Toinen hyvä viinipari kinkun kanssa on Gewürztraminer. Rieslingin tapaan Gewurztraminerista on olemassa ei-kuivia tyylejä, jotka täydentävät hedelmäisiä kuorrutuksia. Gewurztraminer voi olla todella tuoksuva ja mausteinen, mistä pidän maustekinkun tai maustekinkun kanssa. Makea taltuttaa mausteisuuden, joten tämä on todellinen win-win. Suosikkini Gewurztraminerista ovat peräisin Alsacesta, joka on alue Ranskassa Saksan rajan tuntumassa.

what wine goes with easter ham

Pinot Gris

Onko sattumaa, että Riesling, Gewurztraminer ja nyt Pinot Gris ovat kaikki valkoviinejä, jotka kasvavat Saksassa tai Saksan rajalla, ja Saksa on kuuluisa kinkustaan? Ei lainkaan. Jos se kasvaa yhdessä, se sopii yhteen. Jos pidät enemmän omena-, päärynä- ja persikkaviinistä, Pinot Gris on sinua varten. Pinot Gris on kahden ensimmäisen valinnan puolivälissä – se on happamampi kuin Gewurz ja täyteläisempi kuin Riesling. Kokeile Pinot Gris -viiniä Alsacesta tai Oregonista. Pinot Gris ja Pinot Grigio ovat sama rypälelajike. Hyvin yleisesti ottaen viinitila yrittää kertoa, että jos se on merkitty Pinot Grigio -lajikkeeksi, se on valmistettu kevyemmällä, raikkaammalla italialaisella tyylillä. Tämä olisi myös hyvä valinta kinkkuviinin pariksi.

Sauvignon Blanc

Jos olet lukenut tämän tähän asti ja ajatellut, että ei, tarvitsen luukuivaa viiniä, klassinen Sauvignon Blanc on sinua varten. Sauv Blancissa on todella hyvä hapokkuus, joka leikkaa kinkun suolan ja rasvan läpi. Kokeile Bordeaux’sta peräisin olevaa SB:tä, jota usein sekoitetaan Semilloniin, jotta hunajakinkkua voidaan korostaa, jos nautit hunajalla kuorrutettua kinkkua .

Viognier

Viognier on persikkaa koko päivän. No, ei kirjaimellisesti, se vain tuoksuu persikoilta. Jos valmistat pääsiäiskinkkusi persikkakuorrutuksella, tarvitset Viognieria. Viognieria kypsytetään usein tammessa, ja se tuoksuu minusta vanhoilta donitseilta, joten Viognier sopii hyvin kinkun kanssa, jossa on vaahterasiirappi-/ruskeasokeri- ja kanelikuorrutus.

Prosecco

Oikeasti, vieraille pitäisi aina tarjota jonkinlaista kuohuviiniä, varsinkin jos vieraana olen minä. Prosecco sopii hyvin viinikinkkuun, koska se on kevyttä eikä liian kuivaa. Kuplat nostattavat suolaa ja rasvaa, ja Proseccon ei-kuiva luonne sopii mainiosti minkä tahansa makean kuorrutteen kanssa.

what red wine goes with ham

Mikä punaviini sopii kinkun kanssa?

Sinulla on varmasti pääsiäisenä vieraita, jotka pitävät punaviinistä. Ei hätää! Oikea punaviini sopii myös kinkun kanssa! Tärkeintä on pitää viinin runko kevyestä keskivahvaan ja varmistaa, että viinin ja ruoan hedelmäkomponentit sopivat yhteen. Mennään!

Pinot Noir

Kaikki rakastavat Pinot Noir -viiniä. Se on kevyt, siinä on upeaa hapokkuutta, ja se on loistava viini kinkun kanssa. Pinot Noir sopii parhaiten savukinkun tai kirsikkakuorrutetun kinkun kanssa. Oregonista ja Burgundista peräisin olevassa Pinot Noirissa on maanläheinen komponentti, joka täydentää yrttejä ja mausteita. Valitse Uudesta-Seelannista tai Kaliforniasta peräisin oleva Pinot Noir, joka tuo punaisen hedelmän aromit esiin hedelmäkuorrutteessa.

Gamay

Kyllä, olen taas yksi niistä sommeliereista, jotka ovat hieman pakkomielteisiä Beaujolais’n suhteen (Beaujolais on alue Ranskassa, Gamay on siellä viljellyn rypäleen nimi). Gamay on erittäin hedelmäinen, kevyt ja herkullinen. Cru Beaujolais on tietysti ihanteellinen, mutta jos sinulla on vuoden 2020 Beaujolais Nouveau’ta, tämä on viimeinen tilaisuus juoda se.

what wine goes with ham

Tempranillo

Kerro minulle maa, joka pärjää sianjalalle paremmin kuin Espanja. Minä odotan. Kinkku ja jamon; sama, sama. Tempranillo on luonnollinen valinta kinkun kanssa. Tempranillo voi olla varsin täyteläinen, jos se on tyylisi. Se on hedelmäinen, mausteinen ja siinä on mahtava rakenne ja hapokkuus. Tempranillo sopisi parhaiten kinkun kanssa, joka on valmistettu rohkealla maustehieronnalla.

Grenache

Grenache on niin aliarvostettu ruokaviini. Tämä rypälelajike on todella niin monipuolinen ja se on yleisön mieleen. Grenache olisi minun valintani, jos haluat miellyttää monia erilaisia makuja. Grenachessa on hienoja punaisia hedelmäpiirteitä ja myös joitakin yrttisiä sävyjä. Nappaa muutama pullo Grenachea pääsiäisillalliselle, niin kaikki ovat tyytyväisiä.

Johtopäätökset: Mikä viini sopii kinkun kanssa?

Paras valinta kinkkuviinien pariksi riippuu suuresti valmistustavasta ja kastikkeesta tai kuorrutuksesta. Kinkku on luonnostaan vähärasvaisempaa lihaa, johon sopivat kevyet tai keskitäyteläiset viinit. Kinkun suolaiset piirteet sopivat parhaiten viinien kanssa, joissa on enemmän happamuutta. Jos haluat valmistaa kinkun makealla kuorrutteella, kuiva tai makea viini on paras valinta. Makeammat ruoat täydentävät makeampia viinejä. Jos maustat kinkkusi, kuivamattomat viinit sopivat parhaiten mausteiden taltuttamiseen.

Oliko tästä hyötyä? Jaa se ystäviesi kanssa ja tallenna se myöhempää käyttöä varten.

  • Facebook
  • Twitter