Home » Main » Mikä viini sopii pizzan kanssa? 12 paria pizzailtaa varten

Mikä viini sopii pizzan kanssa? 12 paria pizzailtaa varten

Minusta tuntuu, että olen ainutlaatuisen pätevä vastaamaan kysymykseen: Mikä viini sopii pizzan kanssa? Olen pizzaprinsessa ja sommelier. Mikä on pizzaprinsessa? No, kuten kaikki itseään kunnioittavat kreikkalaiset maahanmuuttajaperheet Uudessa Englannissa, perheeni omisti pizzerian. Perheen tytärtä kutsutaan pizzaprinsessaksi. Kasvoin tekemällä kotitehtäviä Lucky’s Pizzan takahuoneessa ja aloitin työt siellä heti, kun olin tarpeeksi pitkä yltääkseni kassalle. Viini tuli tietysti myöhemmin, mutta sanomattakin on selvää, että pizza ja viini ovat kaksi lempiasiani.

Pizza ja viini on taivaallista!

Mikä viini sopii tavallisen juustopizzan kanssa?

Tavallinen juustopizza sopii parhaiten yksinkertaisten viinien kanssa, joissa on tarpeeksi happamuutta leikatakseen juustoisen herkun läpi. Vaikka on kiistanalaista, keksivätkö italialaiset pizzan vai eivät, looginen pari on italialainen viini. Jos haluat punaista pizzaa, pariksi sopii Sangiovese tai Chianti. Valkoviiniksi sopii Pinot Grigio.

Mikä viini sopii Margherita-pizzan kanssa?

Jos kysyt, mitä eroa on tavallisen juustopizzan ja Margherita-pizzan välillä, minun on kyseenalaistettava ystävyytemme. Margherita-pizzassa on mozzarellajuustoa, luumutomaatteja ja basilikaa. Paras viini Margherita-pizzan kanssa on kuiva roséviini. Jos haluat punaviiniä Margherita-pizzan kanssa, valitse Gamay Beaujolais’sta.

Mikä viini sopii lihaa rakastavien pizzan kanssa?

Lihaa rakastava pizza kaipaa täyteläistä viiniä tasapainottamaan kaikkea pepperonia, makkaraa, pekonia ja kinkkua. Kokeile Cabernet Sauvignon tai Merlotia. Molemmissa on riittävästi painoa, jotta ne eivät ole ylivoimaisia, ja niissä on sopiva määrä happamuutta.

Mikä viini sopii Pepperoni-pizzan kanssa?

Pepperoni on yksi suosituimmista pizzan täytteistä. Se on vain niin hyvää tahmean juuston kanssa, nam nam nam! Yhdistä pippuripizzan mausteisuus Syrah jossa on myös mustapippurin vivahteita. Jos haluat mennä italialaiseksi, kokeile Nero d’Avola Sisiliasta.

Mikä viini sopii kasvispizzan kanssa?

Kasvisruokapizza sopii loistavasti punaviinin kanssa. Carmenere Chilestä peräisin olevan viinin kanssa. Carmenere-viinissä on vihreää pippuria, joka täydentää kasvisten ystävien pizzan kaikkia vihreitä. Jos haluat valkoviiniä, kokeile pulloa pullosta Furmint Unkarista, jossa on jalapenon vivahteita.

Mikä viini sopii sienipizzan kanssa?

Sienipizza oli aina yksi suosikeistani, kun kasvoin. Harmi, että olin liian nuori nauttiakseni siitä kunnon viinilasillisen kanssa. Pinot Noir -viinissä on sieni- ja mausteinen luonne, joka sopii hyvin yhteen sienipizzan kanssa. Valkoviininä kannattaa kokeilla Gruner Veltliner -viiniä, jossa on myös mukavan maanläheinen/yrttinen elementti.

Mikä viini sopii havaijilaisen pizzan kanssa?

Onko olemassa kiistanalaisempaa pizzaa kuin havaijilainen pizza? Henkilökohtaisesti pidän sitä herkullisena, ja vihaajat voivat jatkaa vierittämistä. Ananas ja kinkku ovat jo itsessään upea parivaljakko. Suolainen kinkku ja makea ananas ovat niin hyviä yhdessä. Yhdistä havaijilaispizza Torrontes-juoman kanssa, jotta ananaksen trooppiset maut pääsevät paremmin esiin. Toinen hyvä valinta olisi Viognier.

Mikä viini sopii BBQ-kanapizzan kanssa?

Grillikastike on savuinen ja makea. BBQ-pizza sopii parhaiten viinien kanssa, jotka ovat myös hieman hillomaisia, kuten Zinfandel tai Shiraz. Jos haluat valkoviiniä BBQ-kanapizzan kanssa, täydennä makeaa makua ei-kuivalla Rieslingillä tai Gewurztraminerilla.

Mikä viini sopii valkoisen pizzan kanssa?

Valkoinen pizza on ilman tomaattikastiketta valmistettu pizza. Yleensä se sivellään sen sijaan oliiviöljyllä. Yhdistä valkoisen pizzan eli pizza biancan kanssa Sauvignon Blanc tai Fiano.

Mikä viini sopii chicagolaisen syväpizzan kanssa?

Chicago Deep-dish sopii parhaiten Sagrantinon kanssa, ja kerron sinulle miksi. Sagrantinossa on kaikista muista viineistä eniten polyfenoleja. Polyfenolit auttavat ehkäisemään sydänkohtauksia, ja olet lähellä sydänpysähdystä syötyäsi viipaleen Chicago Deep-dishiä! Voi luoja, jokaisessa viipaleessa on kilo juustoa!!!!

Mikä viini sopii anjovispizzan kanssa?

Olen vakaasti sitä mieltä, että meren antimien kanssa tulisi yhdistää saarilta tai rannikoilta peräisin olevia viinejä. Pariksi anjovispizzaan sopivat Assyrtiko Santorinilta. Tämän parittelun esitteli minulle sommelier-kollega Kleopatra Bright, ja se on herkullinen. Kukaan ei tunne kalaa paremmin kuin portugalilaiset, joten kokeile sardellipizzaa myös Alvarinhon kanssa.

Mikä viini sopii pestopizzan kanssa?

Pesto on yksi ligurilaisen keittiön peruselintarvikkeista. Yhdistä pestopizza Vermentinon, Ligurian kuuluisan valkoviinin kanssa. Jos et saa Vermentinoa käsiisi, pariksi pestopizzaan sopii Chenin Blanc. Basilika ja näiden valkoviinien yrttisyys täydentävät toisiaan todella hienosti.

Haluatko vielä enemmän hyviä viini- ja ruokapareja suoraan postilaatikkoosi?

Juotko pizzan kanssa puna- vai valkoviiniä?

Se, juotko pizzan kanssa puna- vai valkoviiniä, on henkilökohtainen valinta. Tietyt pizzan täytteet sopivat paremmin punaviinin kanssa, kuten pepperoni ja kinkku. Jotkut pizzan täytteet sopivat paremmin valkoviinin kanssa, kuten vihannekset ja anjovikset.

Kumpi sopii paremmin pizzan kanssa, olut vai viini?

Olut on erittäin virkistävää pizzan kanssa. Hiilihappoisuus auttaa puhdistamaan makuaistin. Viini taas saa pizzan maistumaan vielä paremmalta.

Kansallinen pizzapäivä on 9. helmikuuta!

Kerro, mitä pizzaa ja viiniä sinä nautit juhlistukseksi!

Oliko tästä hyötyä? Jaa se ystäviesi kanssa ja tallenna se myöhempää käyttöä varten.

  • Facebook
  • Twitter