Home » Main » Miten sitoa värjäys viinin kanssa

Miten sitoa värjäys viinin kanssa

Minulla oli pääsiäismunien värjäämisestä ylijäänyttä viiniä, ja päätin kokeilla viinin värjäämistä. Ilmeisesti tämä oli iso juttu Tik-Tokissa, mutta olen vanha ja missasin trendin täysin. Se ei kuitenkaan estänyt minua yrittämästä värjätä vanhaa valkoista paitaa, jota en ole käyttänyt vuosiin. Katsoin lukemattomia videoita ja keksin tämän viinin solmuvärjäysstrategian. Tein myös jättimäisen virheen solmuvärjäyksessä, josta toivottavasti opit, etkä toista sitä. Se oli iloinen virhe, mutta olen silti hieman harmissani omasta tyhmyydestäni.

Tarvikkeet: Mitä tarvitset solmuvärjäykseen viinillä?

 • Pullo tummaa punaviiniä, kuten Mourvedre, Syrah, Malbec tai Tannat. Tähän viinikäsityöhön käytin Mourvedrea, joka on tummansinisen violetti.
 • Valkoinen t-paita, collegepaita tai mikä tahansa esine, jonka haluat värjätä viinillä. Käytin pitkähihaista valkoista T-paitaa, jota en ollut käyttänyt vuosiin, koska siinä oli pieni tahra. Voisi sanoa, että se oli täydellinen tähän, koska käytän sitä nyt.
 • Muovinen pöytäliina
 • 3-5 kuminauhaa
 • Suihkupullo vettä varten
 • Tyhjä astianpesuainepullo, jossa on nokka tai puristuspullo.
 • Suppilo
 • Kuivausteline
 • Amme tai muoviämpäri
 • Leivinpelti

Vaihe 1: Viinin keittäminen

Viinin värin tiivistämiseksi vähennä sitä keittämällä sitä 30 minuuttia. Anna sen jäähtyä, kunnes se on lämmin. Kun se ei ole enää liian kuumaa, kaada viini suppilon avulla puristuspulloon. Käytin vanhaa tyhjää astianpesuainepulloa, jossa on nokka.

Millaista viiniä käyttää solmiovärjäykseen?

Sinun kannattaa käyttää viiniä, joka on erittäin pigmenttinen, kuten Mourvedre, Syrah, Malbec tai Tannat. Näissä viineissä on purppuransinisiä sävyjä. Viinin keittäminen auttaa tiivistämään pigmenttiä entisestään. Käytä halpaa viiniä, tarkoitan halpaa!, koska et tule juomaan sitä. Tai käytä viiniä, joka on mennyt parhaaseen ikäänsä. Haluatko tietää, onko viinisi kypsynyt liian kauan?

Vaihe 2: Valmistele paita solmion värjäystä varten.

Jos paita on uusi, sinun on pestävä se. Jos se on puhdas, suihkuta sitä vesipullolla, kunnes se on hieman kostea. Valitse, millaisen solmuvärjäysmallin haluat. Valitsin klassisen spiraalimaisen muodon. Nipistä kangasta keskeltä ja käännä sitä, kunnes paita on kanelipullan muotoinen. Varmista, että se on tiukasti kääritty.

Kostuta paita ennen viinin solmiovärin levittämistä.
Jos haluat tehdä spiraalimaisen kuvion, nipistä keskelle ja aloita kääntäminen.
Jatka pyörittämistä…
Kunnes se on mukavan tiivis.

Vaihe 3: Lisää kuminauhat

Kiinnitä paita 3-5 kuminauhalla.

Lisää kuminauhat pitämään muoto.
Pujota mahdolliset irtonaiset päät.

Vaihe 4: Aika värjätä viinillä!

Aseta T-paita kuivaustelineeseen pesualtaaseen tai muovisen ammeen yläpuolelle. Aloita kankaan liottaminen viinillä. Haluat värjätä molemmat puolet ja reunat.

Aseta kangas telineeseen ammeen yläpuolelle. Käytä pulloa, jossa on nokka, jotta vältät mahdolliset roiskeet ja roiskeet.
Kyllästä kangas viinivärillä.
Varmista, että saat molemmat puolet ja reunat.

Vaihe 5: Odota

Voit jättää nyt viinillä solmiovärjätyn paidan kuivaustelineeseen kuivumaan. Voit myös siirtää paidan aurinkoon kuivumaan nopeammin. Voit myös laittaa kankaan vetoketjupussiin. Jos aloitat tämän projektin yöllä, anna sen kuivua yön yli värin kiinnittämiseksi. Annoin kangaspullan kuivua auringossa. Se kesti noin 4 tuntia.

Jätin sen aurinkoon 4 tunniksi.

Vaihe 6: Paista viinin solmuvärjäysprojektisi

Aseta kankaasi leivinpaperille ja laita se 170f/80c uuniin 30 minuutiksi, kunnes se on täysin kuiva.

Paista 170F/80C:ssa 30 minuuttia, kunnes se on täysin kuiva. Tämä kiinnittää värin.

Vaihe 7: Huuhtele

Huuhtele kangas kylmällä vedellä lavuaarissa, ammeessa tai muovialtaassa, kunnes vesi valuu hieman kirkkaana.

Anteeksi, että kuva on sumea, oli vaikea pitää puhelinta kädessä kuvan ottamiseksi ja kankaan huuhtelemiseksi.

Ota kuminauhat pois ja avaa kangas. Lisää veden lämpöä ja jatka kankaan huuhtelua.

Lisää veden lämpöä.

TÄSSÄ KOHTAA TEIN VIRHEEN!

Olin nähnyt jossakin videossa, että veteen piti lisätä hieman astianpesuaineita, jotta viinin väriaine ei menisi kankaan valkoiseen osaan. No hölmö minä, tartuin pyykinpesuaineeseen. Heti kun lisäsin pyykinpesuainetta, kaunis violetti väri muuttui laivastonsiniseksi! Hetkessä!!! Pidän edelleen sinisestä väristä, mutta violetti oli aika siisti. Ai niin, minä tein virheen, joten sinä et varmaan tee.

Voitte melkein nähdä, kuinka hetkessä kangas muutti väriä. Ugh! Se oli ennen niin violetti.

Huuhtele kunnes vesi valuu kirkkaana.

Vaihe 8: Ripusta kuivumaan

Ripusta nyt viininvärinen solmiovärjätty paita kuivumaan. Kun se kuivui, se sai sinertävän harmaan värin, jota, jos olen rehellinen, käytän paljon useammin kuin jos se olisi violetti. Jos sinulla ei ole ulkovaatetelinettä, ripusta se suihkutangon päälle. Kun se on kuivunut, se on valmis käytettäväksi!

Vaihe 9: Käytä DIY Wine Tie Dye -paitaasi ylpeänä!

Kun paita on kuivunut, se on valmis käytettäväksi!

Vinkkejä ja niksejä solmion värjäämiseen viinillä

Varmista, että kangas on puhdas. Jos se on suoraan kaupasta, sinun on silti pestävä se, jotta voit poistaa kaikki oudot jäämät, joita on mahdollisesti lisätty valmistuksen aikana.

Koska viini on luonnollinen väriaine, en käyttänyt käsineitä enkä suojannut pintoja. Tietenkin, jos haluat, käytä hanskoja ja suojaa pinnat, duh.

Viinin värjäämästä paidasta huolehtiminen

Kun peset paidan ensimmäisen kerran, sen pitäisi olla yksin, jotta se ei tahraa muita vaatteita. Pese se nurinpäin. Kuivaa se kuivausrummussa tavalliseen tapaan.

Oliko tästä hyötyä? Jaa se ystäviesi kanssa ja tallenna se myöhempää käyttöä varten.

 • Facebook
 • Twitter