Home » Main » Samppanjaa ja ranskalaisia perunoita: #1 Wine & Food Pairing Ever

Samppanjaa ja ranskalaisia perunoita: #1 Wine & Food Pairing Ever

Kansallisen ranskalaisten perunoiden päivän (National French Fries Day) kunniaksi 13. heinäkuuta minun on annettava uusi julistus samppanjan, ranskalaisten perunoiden ja perunalastujen taikuudesta. Kuten monet teistä tietävät, pakkomielteeni tähän ruokayhdistelmään on syvä. Niin paljon, että aloitin kansainvälisen juhlapäivän ystäväni Kleopatran kanssa. Samppanjan ja ranskalaisten perunoiden päivää vietetään joka vuosi tammikuun 10. päivä, joka on syntymäpäiväni. Kleopatra rakastaa tätä yhdistelmää niin paljon, että hän teki T-paitoja jo hyvissä ajoin ennen juhlapäivän alkua.

Miksi samppanja sopii niin hyvin ranskalaisten kanssa?

Olen iloinen, että kysyit. Sen lisäksi, että samppanja on maailman paras juoma ja ranskalaiset perunat ovat maailman paras ruoka, ne muodostavat yhdessä harmonisimman viiniparin, jonka ihmiskunta tuntee. En liioittele, se on tiedettä. Kerrotaanpa tarkemmin. Samppanjassa on korkea happopitoisuus ja kuohuvuus. Ranskalaisissa perunoissa on rasvaa ja suolaa. Happo on välttämätöntä rasvan ja suolan leikkaamisessa. Samppanjan kuplat myös puhdistavat suuta ja valmistavat suusi kolmeen muuhun ranskalaistilaukseen. Lisäbonuksena, jos valitset Extra Dry -samppanjan, joka on hieman makea, toisin kuin Brut, joka on hyvin kuiva, paritus nousee uudelle tasolle. Makeus pehmentää suolaisuutta.

Samppanja ja perunalastut

Samppanja ja ranskalaiset perunalastut tai sipsit

Tämän ei pitäisi olla kenellekään yllätys, mutta samppanja ja perunalastut ovat myös hämmästyttävä yhdistelmä samojen edellä esitettyjen periaatteiden vuoksi. Nyt, kun käytetään sipsejä, siirrytään tekstuurin maailmaan; rapeus! Sipsien rapeus tuo aivan uudenlaista nautintoa.

Kuvassa minä (alhaalla oikealla) Alexandra Manousakis (alhaalla vasemmalla) ja Kleopatra Bright (takana), toinen perustaja, ensimmäisenä virallisena samppanja ja ranskalaiset perunat -päivänä 10. tammikuuta 2021.

High Brow vs Low Brow

Nyt saatat miettiä, mutta samppanja on niin hienostunutta ja kallista, voinko todella juoda sitä McDonald’sin ranskalaisten tai Lay’s-pussin kanssa? Sommelierina annan sinulle täyden luvan. Jos ei muusta syystä kuin siksi, että voit juoda samppanjaa useammin. Jos odotat koko vuoden uudenvuodenaattoa tai vuosipäivää pullotellaksesi, meidän on muutettava sitä. En ole mikään hyvinvointivalmentaja, mutta olen melko varma, että kuplien sisällyttäminen itsehoitorutiineihisi tekee elämästäsi vain parempaa.

Voinko korvata muun kuohuviinin ranskalaisilla perunoilla?

Totta kai! Joskus budjetistani lähin samppanja on Miller High Life. Useimmat kuohuviinit sopivat tähän tarkoitukseen, erityisesti ne, jotka ovat käyneet toisen käymisen pullossa, kuten Cava, MCC ja Franciacorta. Jopa Prosecco, joka on melko edullista, sopii todella hyvin ranskalaisten perunoiden ja sipsien kanssa. Tärkeintä on juhlia elämää joka päivä, ja nämä kaksi asiaa tuovat sinulle suunnatonta iloa, lupaan sen.

Onko sinulla yhtä suuri pakkomielle samppanjaan kuin minulla? Tutustu sitten lahjaoppaaseeni samppanjan ystäville . Oletko utelias, kuinka kauan samppanja kestää, kun se on avattu? Tutustu tähän oppaaseen.

Champagne and French Fries Day
Samppanjan ja ranskalaisten perunoiden päivä on 10. tammikuuta.