Home » Main » Syrah Ruokapari: Syrah: 31 onnistunutta paria

Syrah Ruokapari: Syrah: 31 onnistunutta paria

Syrah Food Pairing

Ruoan ja Syrahin yhdistäminen on ihastuttavaa, koska Syrah on todella yksi ruoan kanssa ystävällisimmistä viineistä. Jos tunnet viinin makuprofiilin, Syrah-ruokien yhdistäminen on helppoa. Syrah on mausteinen, hedelmäinen, iso ja rohkea. Siksi ei ole mikään yllätys, että Syrah sopii hyvin ruokien kanssa, jotka ovat myös voimakkaita ja maukkaita. Riistalihat sopivat erityisen hyvin Syrahin kanssa, joten näet alla olevassa Syrah-ruokaparituskaaviossa muutamia hajallaan. Syrah sopii hyvin yhteen myös monien eri juustojen kanssa.

Mitä opit ruoan ja Syrahin parittelusta:

 • Syrah-ruokien parittelukaavio
 • Vinkkejä seuraavan Syrah-ruokaparin luomiseen.
 • Mitkä juustot sopivat Syrahin kanssa
 • Mitkä ruoat EIVÄT sovi Syrahin kanssa
 • Parhaat viinialueet
 • Miltä Syrah näyttää, tuoksuu ja maistuu?
 • Syrahin tarjoilu- ja säilytysehdotukset
Foods that Pair with Syrah
Pinssi “31 ruokaa, jotka sopivat Syrahin kanssa” myöhempää käyttöä varten!

31 ruokaa, jotka sopivat yhteen Syrahin kanssa

 • Lampaankyljykset, karitsanpaisti, haudutettu lammas, kaikki lammasliha.
 • Pekonia, pekonia, pekonia!
 • Pihvi pippureiden kanssa
 • Paistettu kinkku
 • Pihvi- ja juustosämpylät
 • Marokkolainen tajine
 • Porsaan sisäfilee vadelmakastikkeessa
 • Lihamureke
 • Ankanrinta punajuuririsoton kanssa
 • Haudutettua naudanlihaa
 • Pepperoni-pizza
 • Pihvi fajitas
 • Vasikan kyljykset
 • Kalkkunankoipia karpalokastikkeen kera
 • Filet Mignon
 • Punjabin vuohen curry
 • Rib-eye-pihvi
 • Tri-tip-pihvileivät
 • Lammaskebabit
 • Kyljykset grillikastikkeella
 • Pekingin ankka
 • Hirvenliha Bourguignon
 • Vuohen shwarma
 • Biisonihampurilaiset
 • Haudutettu kani punaviinissä ja pappardelle-juustoa.
 • Pastrami-voileipä
 • Salami, kinkku, jamon

Syrahin kanssa sopivat kasvisruoat

 • Falafel
 • Portobello-sienivoileipä
 • Beyond Meat -hampurilainen
 • Pasta Puttanesca-kastikkeella
Syrah paired with lamb
Syrah sopii hyvin lampaan-, vuohen-, hirven- ja muun riistalihan kanssa.

Haluatko PARHAAT viini ja ruoka -paritusvinkit ILMAISEKSI?

Vinkkejä seuraavan Syrah-ruokaparin luomiseen.

Kun mietit ruoan ja viinin yhdistämistä, sinun on otettava huomioon viinin ja ruoan ominaisuudet. Näiden kahden elementin on oltava tasapainossa. Syrah on täyteläinen ja siinä on keskivahvat tanniinit, alkoholi ja happamuus. Koska se on rohkea viini, sen kanssa yhdistettävän ruoan on pidettävä puolensa. Syrah sopii parhaiten ruokien kanssa, jotka ovat vankkoja ja maukkaita.

Syrahissa on myös paljon mausteisuutta, jota voidaan korostaa mausteisen ruoan kanssa tai täydentää ruoan hedelmäisen tai hillomaisen elementin kanssa. Kaikki suolainen, jossa on mustapippuria ja oliiveja, tai liha/liha vadelmakastikkeen tai hedelmien kanssa tarjoiltuna on erinomainen Syrah-ruokapari.

Syrah-juustoparit

Syrahin ja juuston yhdistämisessä pätevät samat viinin ja ruoan yhdistämisperiaatteet. Valitse juusto, jossa on voimakas maku, ja vältä liian herkkiä juustoja. Syrah sopii hyvin sinihomejuustojen, kuten Roquefortin tai gorgonzolan kanssa. Yhdistä Syrah suolaisten juustojen, kuten pecorino, Grana padano tai jopa halloumin kanssa. Gouda, asiago, grueyere ja kypsytetty cheddar sopivat myös hyvin Syrah-juustojen pariksi. Syrah sopii myös haisevien juustojen, kuten Camembertin, brien ja Affinois’n kanssa.

Mikä ruoka EI sovi Syrahin kanssa

Syrah ei sovi hyvin herkkien ruokien ja makujen kanssa. Syrahin voimakkuus hukuttaa ruoan maut. Älä parita Syrahia merenelävien, valkoisen kalan tai salaattien kanssa, ellei kyseessä ole kokin salaatti, jossa on paljon juustoa ja leikkeleitä, ja silloinkin…

Syrahin parhaat alueet

Syrah kasvaa parhaiten kuumassa ilmastossa. Tässä ovat Syrahin parhaat alueet ja lyhyet kuvaukset siitä, mitä kullakin alueella voi odottaa. Kunkin alueen erilaiset tyylit auttavat sinua päättämään, minkä Syrahin kanssa haluat yhdistää ateriasi.

Cote Rotie -viinitarha Pohjois-Rhonen laaksossa.

Rhone Valley

Syrah on kotoisin Etelä-Ranskassa sijaitsevasta Rhônen laaksosta. Vaikka Syrah on Grenache-rypäleen tärkeä kumppani eteläisessä Rhône-maassa, se on näyttelyn tähti pohjoisessa Rhône-maassa. Syrah on Cote Rotie- ja Cornas-nimitysten ainoa rypäle. Saint-Joseph, Crozes-Hermitage ja Hermitage ovat pääasiassa Syrah-viinirypäleitä, joissa on mukana valkoisia rypäleitä: Viognier Saint-Josephissa, Marsanne ja Roussanne Crozes-Hermitagen ja Hermitagen osalta.

Rhônen Syrah-viinit ovat hyvin suolaisia, ja niissä on paljon mustan oliivin, pippurin ja jopa paahdetun lihan tuoksuja. Sanomattakin on selvää, että Rhônen laakson viinit sopivat täydellisesti suolaisen ja paahdetun lihan kanssa. Rhônen valkoisista rypäleistä hieman apua saavat Syrah-viinit ovat kukkaisempia ja vähemmän tanniinisia. Tämänkaltaiset Syrahit voivat sopia jopa siipikarjan, kuten kalkkunan tai fasaanin kanssa.

Barossa Valley, Australia

Ellet nukkunut 2000-luvun alkupuolta, et voi olla huomaamatta Shiraz-villitystä. Tajusin juuri, että vuonna 2000 syntynyt on nyt 21-vuotias, joten menen itkemään ja palaan tähän artikkeliin hetken päästä…

Okei, olen palannut. Huh! Shiraz on australialainen (ja eteläafrikkalainen) nimi Syrahille. Shiraz = Syrah. Vaikka kyseessä on sama rypäle, Shiraz valmistetaan hieman eri tavalla. Shiraz on kuuluisa hillomaisista hedelmäisistä mauista, kuten luumusta ja vadelmasta. Australian Shirazissa on hienoa se, että sieltä löytyy todella hyviä arvoja. Ohita kaikki, joiden nimessä on “tail”, ja löydät todella namuisen hedelmäisen, helposti juotavan viinin.

Shiraz sopii hyvin lampaan ja vuohen kanssa. Shirazin hillomaiset maut sopivat poikkeuksellisen hyvin luumukastikkeiden, BBQ-kastikkeen, vadelmakastikkeiden tai marmeladityyppisten kastikkeiden kanssa lihan tai siipikarjan kanssa.

Syrahin kanssa ruoan yhdistäminen on helppoa, ota vain maustettua lihaa!

Kalifornia

Oletko koskaan kuullut Rhone Rangersista? Se on ryhmä viinintekijöitä Kaliforniassa, jotka keskittyivät Rhone-lajikkeisiin Grenache, Mourvedre ja tietenkin Syrah. Koko Kaliforniassa, mutta erityisesti keskirannikon lämpimämmässä ilmastossa, on todella upeita Syrah-lajikkeita. Syrah ei koskaan saavuttanut Kaliforniassa loistavia päiviä, kuten oli ennustettu. Nyt Syrahia pyritään siirtämään viileämpään ilmastoon alkoholin vähentämiseksi ja hillotekijän jalostamiseksi. Siitä huolimatta osa parhaista Syrah-viiniköynnöksistä löytyy Kaliforniasta, erityisesti Santa Barbarasta ja Paso Roblesista.

Kalifornian Syrah sopii parhaiten pihvien ja grillatun lihan kanssa. Haudutetut kylkiluut tai pulled pork -voileivät sopivat myös hyvin California Syrahin kanssa.

Kreeta

Varoitus! Varoitus! Valtava ennakkoluulo edessä! Tiedän, että olen puolueellinen, kun kyse on kreetalaisista viineistä, mutta vakavasti puhuen, meillä on täällä todella hyvää Syrahia. Kreetalla on sille täydellinen ilmasto. Välimeren saari, jossa on paljon auringonpaistetta, mutta meillä on todella korkeita vuoria, jotka pitävät Syrahin kurissa. Kreetan paikalliset punaiset rypäleet eivät aina ole kaikkein rohkeimpia tai pigmenttisimpiä, ja Syrahilla on tärkeä rooli niiden vahvistamisessa. Syrah on täällä yksinäänkin todella upea, samettinen, mausteinen, mausteinen, maanläheinen, hedelmäinen ja aivan ihana. Onko sattumaa, että Syrahin paras ruokapari on lammas, ja meillä on lampaita, jotka kävelevät ympäriinsä? Ei taida olla.

Syrah-rypäleitä sadonkorjuun aikaan.

Miltä Syrah näyttää?

Syrah on syvän purppuransinisen värinen rypäle. Se kasvaa pitkissä rypäleissä. Marjat ovat pieniä ja tiiviitä. Syrah-rypäleiden kuori on paksu, mikä auttaa niitä kestämään lämpövaurioita. Lasissa Syrah on läpinäkymätön. Sen toiselle puolelle tuskin näkee. Se on väriltään syvän rubiininpunainen-violetti.

Miltä Syrah tuoksuu?

Syrah tuoksuu kieltämättä vadelmalta ja mustapippurilta. Hyvälaatuinen Syrah tuoksuu myös mustilta oliiveilta, suklaalta ja luumulta. Lämpimiltä alueilta peräisin olevassa Syrahissa on muhennettujen hedelmien, kuten mansikkahillon, luumujen ja tupakan aromeita. Miedommista ilmasto-olosuhteista peräisin olevassa Syrahissa on myös mustikan, karhunvatukan ja suolaisten yrttien tuoksuja.

Miltä Syrah maistuu?

Syrah on rohkea ja mausteinen viini. Se on täyteläinen, tanniininen ja voi saavuttaa korkean alkoholipitoisuuden. Syrah on samanaikaisesti hedelmäinen ja mausteinen maku. Hedelmät voivat tuntua hillomaisilta kuten vadelmahillo ja maistua myös kirkkailta kuin kypsät luumut. Jälkivaikutelmassa Syrah tarjoaa aina tuoretta mustapippuria. Syrahin hapokkuus on läsnä, mutta harvoin ylivoimainen. Syrah on rakenteeltaan samettisen muhkea.

Syrahin tarjoilu- ja säilytysehdotukset

Syrahin tarjoilulämpötilan tulisi olla noin 60 Fahrenheit- eli 15 celsiusastetta. Tämä voidaan saavuttaa laittamalla se jääkaappiin 15 minuutiksi ennen tarjoilua. Syrah hyötyy ilmastoinnista tämän kaltaisessa suuripintaisessa dekantterissa. Syrah tarjoillaan lasissa, jossa on leveä kulho. Riedel valmistaa näitä viinilaseja erityisesti Syrahille .

Syrah on viini, joka vanhenee hyvin. Suurin osa Syrah-viinistä vapautetaan kuitenkin silloin, kun se on valmis juotavaksi. Säilytä Rhone Valleyn Syrah’t vuosien ajan, ja sinut palkitaan armollisesti. Tiedän, että viinin vanhentaminen on monimutkaista, joten tein tämän kätevän taulukon.

International Syrah Day
Kansainvälinen Syrah-päivä on 16. helmikuuta.

Kansainvälinen Syrah-päivä on 16. helmikuuta 2021.

Etsitkö syytä kokeilla uutta Syrahia? Tarvitseeko kukaan oikeasti syytä juoda viiniä? Minä en ainakaan tarvitse, mutta tee suunnitelma juhlia kansainvälistä Syrah-päivää 16. helmikuuta. Älä unohda viitata yllä olevaan Syrah-ruokaparitaulukkoon ja kerro minulle, miten se sujuu!

Usein kysytyt kysymykset Syrah-ruokayhdistelmästä

Sopiiko Syrah pihvin kanssa?

Syrah sopii erittäin hyvin pihvin kanssa. Se sopii erityisen hyvin pippuripihvin tai runsaasti mausteita sisältävän pihvin kanssa. Syrah with steak

Sopiiko Syrah kanan kanssa?

Syrah voi sopia hyvin kanan kanssa, jos kana valmistetaan demiglasuurin, runsaiden yrttien ja mausteiden kera tai jos se grillataan. Tavallisesti kana on hieman liian herkkä sellaisenaan, ja Syrahin rohkeat maut peittävät sen.

Oliko tästä hyötyä? Jaa se ystäviesi kanssa ja tallenna se myöhempää käyttöä varten.

 • Facebook
 • Twitter