Home » Main » Viininmaistelu – osa 2

Viininmaistelu – osa 2

Maisteluhuoneen yleinen rakenne muistuttaa tyypillisesti yhtä seuraavista: Jälleenmyyjän ruokasalin sisällä sijaitsee 8–10-paikkainen maisteluhuone sekä myymälän anniskelualue. Ravintolassa on usein televisiomonitori tai videon katseluasema, jolla maistaja voi katsella kuvia muista viineistä sekä ärsykkeitä, jotka voivat aiheuttaa kosketussokeutta. Jotta sokeat maisteluasennot eivät katkeaisi, palvelin/maistaja huomaa kaikki katkokset, kuten viinikeskustelun. Noutajat voivat tarkkailla näissä tehtävissä olevia henkilöitä suorittaessaan työntekijöidensä prosessia ja jopa kysyä heiltä jonkin aikaa myöhemmin, onko maku ymmärretty. Teknikko voi tarkastella sokean maun viivainta, maistajan valintaopasta ja/tai tiettyjä viinejä niiden maun laadun arvioimiseksi. Koska kysymyksiä, kuten : “Onko ne lyöty?” ei yleensä kysytä, maistaja voi olla tietämätön siitä, että tällainen kysymys on siksi esitetty. Sokkomaisteluoppaan kolme koodia 2-3-2-muodossa huomaat kolme numeroparia, jotka löytyvät satunnaisesti useimmista sokeista viinien maistamisista. Nämä koodit sisältävät koodin “[2. nimi] – ” koodin, jota ei aina ole ja joka vastaa NPG:n “B_M_O – o _” -koodia. “2 0 2 0 2 0” sisältää kaksi numeroa, joista kaksi on lyhenne sommelierin nimestä, yleensä vähittäiskaupan nimi, jättämättä keskinumeroa. Kaksi muuta ovat ainutlaatuisia sommelierille. “2 0 3 0 2 2” on yhtä satunnainen 2 numeron merkkijono. Samanlainen kuvio esiintyy NPG:n “O_M _” -koodeissa. Ei ole ennenkuulumatonta, että joissakin viinissä on monimutkainen sarja “2 0 1 0 2 2 0 0 1 0 1 0 1 0 1 0” ylivuotoja, joita usein seuraa ohjelmointinimiä, kuten “Rose de Jamaica 2017”. Esimerkiksi kiinalais-ranskalaisella viinillä Kiinasta voi olla “Jiangsu Baihe” O_M koodi1. Jotkin viinit voidaan luokitusta kahdesti yksinkertaisesti siksi, että sokkomaisteluoppaan kaksi osaa osoittavat viinin saavuttaman tilan. Yksi kaksinumeroisen H_M osa (toinen osa) on paras viini, jonka myymälän henkilökunta on arvioinut parhaiten. Toinen osa (S_M) on paras viini, jonka myymälän henkilökunta on arvioinut vähiten. Klikkaa keskimmäistä ja oikeanpuoleisinta numeroa suurentaaksesi. Yllä oleva kuva on tehty käyttämällä O_M2017 Rose de Jamaicaa Zhongshan Sino-French Alesista Kiinasta. Se kuvaa mutaisen maun tiettyä puolta; reaktion aloittamisen ja lopettamisen on vaikea poistua. Tässä muutamia esimerkkejä viineistä, joiden nimet ovat poikkeavassa spagettikoodin maisteluoppaassa: “[S]1 :” = “[Numero] 1974 Tam Soft B ozhong Garden” (车薯之潮,莹噞不一) (Kiina) Tässä NPG:n kuvauksessa kuvataan, että viinillä on suuri happamuus, korkeat rypäleiden aromit, alkoholipitoisuus – 25 prosenttia, hyvälaatuiset viinirypäleet ja keskivahva viimeistely. Kaikissa kolmessa lauseessa (hylkäämällä viimeinen lyhyesti) on reikiä koko nelinumeroisella numerolla: 0 :”Hiu Jun 9750B” (鮮血船月) (dysakkaridit, viiniprosentti) “maistuu melko oudolta” tai “viini on laimeaa (olematonta)” (薛花近用半) tai [on]”melko vakava, tavallaan rasvainen ja hapan = Harvinaisempi havainto,: “4 :” “党自个雙骨河” (mauton pala hevosenlihaa / kummituskoiraa) Onko se ‘litteä suukalvon maku’ vai vain mätäjalka?