Home » Main » Viininmaistelu – osa 3

Viininmaistelu – osa 3

Esimerkkejä viinin makuominaisuuksien analysoimiseksi tehdyistä maisteluanalyysejä ovat maut ja aromit, rakenne, rakenne, alkoholipitoisuus, happamuus, tanniinipitoisuus, ääni ja suutuntuma.

Maistelu ei ole ainoa tapa katsella viinin kasvua, mutta se on ratkaiseva näkökohta viinin ominaisuuksien ymmärtämisessä. Sen avulla voimme arvostaa viinin jokaista yksittäistä ominaisuutta ja makujen vaihtelevuutta. Katso myös:

Tutkimusmenetelmät

Punaviinien, erityisesti Burgundyn punaviinien ja Loiren laakson uusien viinien, värimuutosten luonteesta ja syistä on monia tutkimuksia. Viinirypäletyyppien ja punaviinien värimuutosten välisestä mahdollisesta välisestä suhteensta on monia tutkimuksia ja päinvastoin. On olemassa tutkimuksia etikan käytöstä punaviinien suolaamiseen, joka liittyy voimakkaasti punaviinioireyhtymään (RVS). Useimmat tutkimukset ovat osoittaneet, että Burgundin viinien värimuutokset johtuvat pääasiassa erilaisista mikro-organismeja, jotka ovat rypäleiden nahoissa. Toisaalta muutos johtuu pääasiassa myös Ranskassa vattujen viinien värimuutoksista.

Maailman viininvalmistajien liiton viiniakatemia on esittänyt erilaisia tutkimuksia, joissa tarkastellaan uudelleen punaviinien vanhentamismenetelmää ja punaviinien värimuutoksia. Näiden tutkimusten tärkein johtopäätös on, että leipä tai A-happamat lisäaineet, kuten rosé tai charcuterie marc tai 3,4-dicot bourgogne, eivät muuta viinin väriä tai tee mitään havaittavaa muutosta viinin hajussa tai maussa.

Sitten, Palermon maatalous- ja karjatieteelliseen tiedekuntaan kuuluneessa Valpolicella-viini-instituutissa testattiin keskitason menetystä korkeasta anolista, jalo- ja bentsoehaposta, antosyaaneista, tanniineista, sokereista, hapoista ja flavonoideista Aspergillus itardii -, Penicillium campestris- ja Campilococcus-, Aspergillus-, Pichia- ja Malassezia-viinien viineille. He ovat havainneet, että värimuutokset voivat olla liiallisia, vaikka tasot ovat vähemmän punaviinissä kuin valkoviinissä. Väriin liittyvät komponentit (kuten antosyaanit) haalistuvat ajan myötä, mutta niitä ei poisteta kokonaan. Voidaan esimerkiksi mitata, että propanololi ja erilaiset makukomponentit säilyttävät tehonsa, jolloin saavutetaan ikääntymisen mukana seuraava punainen väri.

Viinin haju

Haju on yksi viinien tunnetuimmista ja havaittavimmista testeistä. After Taste -aromometri tekee sen, mitä tunnemme nimellä Olfactory Quantities valko- ja punaviinissä. Aromiin on liitettävä maku, rakenne, hajukomponentit ja kemiallinen profiili (fenolikoostumus). Flavonoidit ovat tärkein ainesosa hajuselityksen voimakkuudelta. Flavonoidit antavat viinille lupauksen “sokerin tunteesta”, kun maut ovat makeita tai hedelmäsiä, kun taas niiden yhdisteet edistävät kypsien hedelmien makeaa tuoksua.

Voiko väri muuttaa punaviinin makua?

Kyllä. Siksi sinun on sovellettava kaikkia näitä testejä tuoreeseen viiniin ennen kuin esität sen asiakkaalle, sekä viineihin, jotka voivat tulla kellariisi. Kuuma sää muuttaa viinin väriä. Lämpimällä säällä porkkana-torjunta-aineen kerrotaan sulaneen. ELIQUESIN ALUE. Nefologian, paleopatologian ja kasvitieteellisen lääketieteen alueet uskovat, että tiettyjen juurien ja muiden kasvien maut ja hajut ovat vastuussa monista sairauksista ja vaivoista. Voimme löytää hedelmämäisiä aromaattisia yhdisteitä (kuten Aspergillus-lajeista peräisin olevia yhdisteitä), joilla on niin sanottu “kielen pohja”. Nämä yhdisteet eristettiin laboratoriossa ja lahjoitettiin lääkeyhtiöille ja potilaille. Kalaöljyuute on ollut flavonoidilääketieteen menestyksekkäimpiä esimerkkejä.

On olemassa erilaisia viinejä, joilla on vaaleanpunainen tai sitruuna-oranssi väri tai pieni sävy punaviiniä happamilla aromilla (ehkä jopa oranssilla (hindillä) aksentilla). Viognierin dekantteri sanoo sen sellaisenaan: “Joidenkin viinien kuvataan olevan hapan maku, eli jotkut hedelmät tai vihannekset, joilla on luonnollisessa, kultaisessa tilassaan juotava happamuus.” Tupakka on toinen aine, joka edistää viinien yleistä makua.

Viinien tietyn värivärin alkuperästä on monia teorioita. Ne on sidottu viiniköynnöksellä kasvatettuihin rypälelajikkeisiin. Punaviinille alttiit viinirypäleet ovat tummanpunaisia ja maaperässä (kypsiä), vaikka ne olisivat märkää istutettua (raskasta savea). Valkoiset heijastavat yleensä enemmän valoa.